Karamelliküpsised

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Või
     100 g
  • Vanillisuhkur
     1 tls
  • Suhkur
     1 dl
  • Tume siirup
     2 spl
  • Jahu
     2.5 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuidas valmistada klassikalisi karamelliküpsiseid? Seda retsepti kasutades ei pettu ükski külaline. Parimad karamelliküpsised sisaldavad ainult päris võid, suhkrut, jahu ja natuke tumedat siirupit. Ei mingeid veidrusi, lihtsalt hea toit.

Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Sega kokku või, suhkur, vanillisuhkur ja siirup. Sega kokku jahu ja küpsetuspulber, sega tainasse ja töötle paksuks.

Jaga tainas 2 osaks (20 küpsise jaoks) ja rulli need umbes 40 cm pikkusteks. Pane need ahju küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja pressi lamedaks.

Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 12 minutit. Lase kookidel umbes 5 minutit jahtuda ja lõika diagonaalselt viiludeks.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Näkileib kardemoniga

1h 30min • Lihtne

Banana bread

1h 25min • Keskmine

Banaanikook

1h 15min • Keskmine
Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.