Kanapirukas

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Pirnitainas
     250 g
  • Kollane sibul
     1
  • Küüslauguküüs
     1
  • Suvikõrvits
     300 g
  • Kanaliha
     500 g
  • Õli
     2 spl
  • Tüümian
     1.5
  • Sool
     
  • Must pipar
     
  • Mozzarella
     125 g

Munapiim

  • Muna
     4
  • Piim
     2.5 dl
  • Sool
     0.5 tls
  • Must pipar
     

Serveerimiseks

  • Salat
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Imeliselt hõrk kanapirukas, mis pakub ka suvikõrvitsa ja mozzarella maitseid. Pirukas, mis sobib kogu perele ning hakkab olema uus lemmik nii argipäeviti kui ka pidudel. Serveeri krõbeda rohelise salatiga.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Sõtku pirukatainas pirukavormi, mille läbimõõt on umbes 24 cm (6 portsjoni jaoks). Torgi kahvliga tainasse auk. Küpseta pirukapõhja ahju keskmisel siinil umbes 10 minutit.

Langeta ahju temperatuur 175 °C-ni.

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta ja lõika suvikõrvits umbes 2x2 cm kuubikuteks.

Prae sibulad, küüslauk, suvikõrvits ja kana portsjonite kaupa õlis pannil umbes 5 minutit. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga.

Lisa kana ja köögiviljad pirukapõhjale. Murenda mozzarella täidisele.

Munapiim: Klopi kokku munad ja piim. Puista peale soola ja musta pipart.

Vala munapiim täidisele pirukavormis. Pane ahju keskmisele siinile umbes 30 minutiks.

Serveerimiseks: Serveeri pirukat salatiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.