Kanakintsud pesto ja kartulitega

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Kanakintsud
     6 tk
  • Küüslauguküüs
     4 tk
  • Rimi gurmeekartul
     900 g
  • Sidrun
     1 tk
  • Kuivatatud tüümian
     1 tl
  • Kapparid
     2 spl
  • Pesto
     4 spl
  • Mandlid
     30 g
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Oliivõli
     2 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kevadiselt rohelise pestolisandiga ahjuroog võtab ahjus veidi aega, kuid valmib peaaegu iseenesest. Valmispesto koos  kapparite, mandlite ja sidruniga teeb tavalisest ahjuroast hoopis uue toidu alles enne serveerimist.

Poolita kartulid ja kuivata kanakintsud majapidamispaberiga. Tõsta mõlemad ahjuplaadile. Suru küüslauguküüned kergelt noaga lapikuks, aga ära koori. Lisa need ahjuplaadile koos poolitatud sidruniga. Lisa õli ja maitsesta pannitäis soola, pipra ja tüümianiga ning sega hoolega läbi.

Kata pann fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Eemalda foolium, suurenda kuumust 220 kraadini ja küpseta veel 20–30 minutit, kuni pannisisu on kena ja kuldpruun. Pigista kanale ja kartulitele veidi mahla sidrunitest ja sega kõik pestoga läbi.

Serveerides puista peale kappareid ja hakitud mandleid.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!