Kanakintsu-jerk

  • Ettevalmistusaeg: 2h ,  Küpsetusaeg: 10min
  • Lihtne

Vali kogus

Liha

  • Nahata kanakints
     8 tk

Marinaad

  • Suur punane sibul
     1 tk
  • Punast tšillit
     2 tk
  • Küüslauguküünt
     3.5 tk
  • Valge veini äädikat
     1 dl
  • Rimi tumedat sojakastet
     1 dl
  • Rimi pruuni suhkurt
     2 tls
  • Kuivatatud tüümiani
     2 tls
  • Jahvatatud vürtspipart
     1 tls
  • Kaneeli
     1 tls
  • Purustatud musta pipart
     1 tls
  • Jahvatatud nelki
     0.5 tk
  • Riivitud muskaatpähklit
     0.25 tk
  • Jupp värsket ingverit
     

Serveerimiseks

  • Sibulapealseid
     
  • Värsket koriandrit
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Parima maitse saamiseks lase lihal kindlasti külmikus paar tundi marineeruda. Kui kasutad nahaga kanakintsu, siis hõõru marinaadi ka naha alla, muidu ei jõua marinaadi kõik maitsed lihani.

Puhasta tšilli seemnetest, haki jämedalt sibul, tšilli, ingver ja küüslauk.

Püreesta sauseguri kannus või kannmikseris kõik marinaadi koostisosad ühtlaseks pastaks ning määri kanakintsudele.

Jäta liha külmkappi paariks tunniks maitsestuma.

Kui kasutad naha ja kondita kintsuliha asemel kanakintse, millel nahk peal ja luud sees, hõõru marinaadi ka naha ja liha vahele, sest läbi naha see ei imendu.

Grilli kanakintse keskmisel kuumusel kummaltki poolt 5 minutit.

Naha ja kondiga kintsude puhul pikenda grillimisaega paari minuti võrra, alustades grillimist kondipoolsest küljest.

Serveeri sibulapealsete ja värske koriandriga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.