Kanaampsud mädarõikakastme ja küpsetatud suvikõrvitsaga

  • Ettevalmistusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostisosad

  • Rimi Good Life kana sisefileed
     500 g
  • Hommikuhelbeid
     150 g
  • Rimi mune
     2 tk
  • Peterselli
     3 tk
  • Küüslauku
     2 küünt
  • Soola ja pipart
     

Koostisosad suvikõrvitsa valmistamiseks

  • Suvikõrvits (2 tk)
     400 g
  • Rimi Extra Light oliivõli
     1 spl
  • Soola ja pipart
     

Koostisosad kastme valmistamiseks

  • Rimi maitsestamata jogurtit
     300 g
  • Valget mädarõigast
     2 spl
  • Hakitud küüslauku
     1 küüs
  • Värskelt hakitud tilli
     1 peotäis
  • Värskelt hakitud murulauku
     1 peotäis
  • Magusat punast paprikat
     1 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pudistage hommikuhelbed sõrmedega krõbedaks puruks, kuid mitte täiesti jahuks. Pange kaussi.

Teises väikeses kausis lööge lahti muna, lisage hakitud petersell, küüslauk, sool ja pipar. Vahustage segu õrnalt kahvli abil.

Maitsestage kanafileed soola ja pipraga. Pange iga filee esmalt munasegusse ja seejärel hommikuhelbepurusse.

Asetage fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage eelsoojendatud ahjus temperatuuril 200 ˚C 20 minutit.

Lõigake suvikõrvits pikkadeks viiludeks ning praadige mõlemalt poolt õlis 2–4 minutit. Suvikõrvits peaks jääma kergelt krõmpsuv. Maitsestage soola ja pipraga.

Valmistage kaste. Kastmeks segage kokku maitsestamata jogurt, hakitud ürdid ja küüslauk. Segage kastmesse mädarõigas ja peeneks hakitud paprika, maitsestage soola ja pipraga.

Serveerige kanaampse mädarõikakastme ja praetud suvikõrvitsaga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.