Kana-lehttainapirukad kodujuustu ja päikesekuivatatud tomatitega

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Kodujuust
     200 g
  • Küpsetatud külm kanaliha
     150 g
  • Küüslauguküüs
     1 tk
  • Rimi päikesekuivatatud tomatid
     50 g
  • Muna
     1 tk
  • Kuivatatud tüümian
     0.5 tl
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Rimi pärmi-lehttainas
     400 g
  • Muna taina määrimiseks
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mida teha eelmisest päevast järele jäänud kanapraejääkidega? Näiteks pirukat! Mahlane kodujuust on kanale heaks kaaslaseks ja  päikesekuivatatud tomat lisab särtsu nii värvi kui ka maitsesse.

Sulata tainas vastavalt pakendi juhistele. Sega omavahel kodujuust, muna, pressitud küüslauk ja tüümian. Haki tomatid ja kana, lisa segule ning maitsesta soola-pipraga. 

Lõika sulanud tainaristkülikud pooleks, nii et saad sama mõõtu lehttainaruudud ja suru need keskosaga allpool muffinivormi nii, et nurgad jääksid vormist välja ulatuma.

Jaga täidis tainaruutude sisemusse ning suru nurgad tugevalt kokku. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit, kuni need on  kuldpruunid. Tõsta pirukad vormist välja ja serveeri.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!