Juustupärg

  • Ettevalmistusaeg: 1h 5min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Muna
     3
  • Epiima 82% Eesti võid
     100 g
  • Nisujahu
     120 g
  • Piima
     1 dl
  • Vett
     1.5 dl
  • Riivitud Epiima Special juustu
     70 g
  • Soola
     0.5 tls
  • Suhkrut
     0.2 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sõbrad tulevad õhtul külla, aga ei oska neile midagi pakkuda? Kuidas oleks soolaselt maitsva suutäiega? Klassikaline juustupärg just seda pakub.

Vala piim ja vesi kõrgesse keedupotti ning lisa või, sool ja suhkur. Lase vedelikul keema tõusta, alanda kohe kuumust ja lisa potti jahu.

Sega tainast intensiivselt puulusikaga, kuni tekib ühtlase konsistentsiga mass. Selleks kulub umbes 3 minutit.

Pane tainapall kõrgemasse kaussi, kus seda on hiljem mugav mikserdada, ning lase 10–15 minutit puhata. Sega mikseriga või klopi tainasse munad ja riivitud juust.

Tõsta tainas lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et tekib ring. Võid kasutada ka pritskotti. Kui soovid siledama väljanägemisega pärga, silu konarlikke kohti külma vette kastetud sõrmedega.

Pane pärg 45–50 minutiks 180-kraadisesse eelkuumutatud ahju. Ahjuust ei tohi küpsemise esimesel poolel lahti teha, sest muidu vajub pärg kokku!

Valmis küpsetisse tee noaotsaga mõni auk, et liigne niiskus saaks välja aurata, ja lase avatud uksega ahjus veel 10 minutit seista.

Jahtunud pärg lõika pikuti pooleks ja täida meelepärasega. Pildil olevale pärjale on vahele pandud värske salat, juust ja singiviilud.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.