Jäme rukkileib

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Jahu
     4 dl
  • Rukkijahu
     3 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tls
  • Küpsetussooda
     2 tls
  • Sool
     0.75 tls
  • Leiva vürtsid
     2 tls
  • Piim või hapukoor
     5 dl
  • Kerge siirup
     0.75 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küpseta lihtsat rukkileiba hommikusöögiks või tee ja kohvi kõrvale! Siit saad vormis küpsetatud rukkileiva retsepti, mis on valmistatud nisujahust, jämedast rukkijahust, siirupist ja hapupiimast. Serveeri leiba, eelistatavalt värskelt küpsetatult, oma lemmikkatetega.

Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Sega kokku kõik kuivained. Lisa hapupiim ja siirup.

Vala rasvainega määritud ja jahuga ülepuistatud leivavormi, mis mahutab umbes 2 liitrit (1 pätsi jaoks). Küpseta ahju alumises osas umbes 50 minutit.

Lase vormis umbes 10 minutit jahtuda ja pane seejärel restile seisma.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.