Isetehtud värske soolakurk kiirel moel

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 5min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Väike kurk
     1 kg
  • Jäme sool
     1 spl
  • Tillivarred
     4
  • Küüslagu küün
     5
  • Sinepiseemned
     2 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Katseta uute maitsetega: mädarõigas, koriander, tšilli, salvei, petersell, münt.

Pese kurgid ja hoia neid paar tundi külmas vees. Lõika kurkidel otsad ära.

Haki küüslauk peeneks ning pane koos soola ja vürtsidega kilekotti ning lisa kurgid ja väiksemaks hakitud tillivarred.

Sulge kott ja raputa korralikult kõik segi. Seda on lihtsam teha, kui jätad kotti natuke õhku.

Pärast loksutamist sulge kott korralikult ja pane paariks tunniks külmkappi. Vahepeal võid seda keerata, et maitsed jaguneksid ühtlasemalt.

Tarvita samal päeval, muidu saab maitse väga kange.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.