Hautatud seakülg vutimunaga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Sea küljeliha
     500 g
  • Vesi
     1 l
  • Vutimuna
     8
  • Viie vürtsi segu
     1 spl
  • Thai Choice kalakaste
     3 spl
  • Soola
     
  • Hakitub sibul
     1 peotäit
  • Suhkur
     3 spl
  • Musta pipart
     
  • Koriander
     
  • Sibulapealsed
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sealiha on klassika, millest on võimalik valmistada hulganisti erinevaid maitsvaid roogasid. Üheks selliseks roaks on hautatud seakülg vutimunaga, millele annab särtsu viie vürtsi segu ja aurutatud jasmiiniriis.

Eemalda lihalt üleliigne rasv ja lõika tükkideks. 

Kuumuta paksupõhjalises potis suhkur (ilma veeta, kuivalt), kuni see karamellistub ja muutub tumepruuniks. Kui suhkur läheb kõrbema, viska ära ja alusta otsast peale, et vältida toidul mõru maitset.

Lisa suhkrukaramellile viie vürtsi pulber ja segaühtlaseks. Aseta segusse kohe ka lihatükid ja sibulning pruunista. Lisa vesi, sool, kalakaste ja pipar. 

Lase tasasel tulel haududa umbes üks tund. Liha peaks hauduma hästi pehmeks (mõni liha vajab rohkem küpsemist).

Keeda vutimunad nii, et munakollane jääks keskelt vedel (3 minutit). Jahuta munad ja koori.

Serveeriliha koos riisi, muna ja maitserohelisega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!