Haugikotletid marineeritud fenneliga

  • Küpsetusaeg: 1h 20min
  • Keskmine

Koostisosad

Haugikotlet

  • Haugifilee
     600 g
  • Vahukoor Rimi
     60 g
  • Majonees
     120 g
  • Sidrun
     1 tk
  • Panko
     70 g
  • Till
     1 peotäis (-t)
  • Sibul
     0.5 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
     
  • Või Rimi
     

Marineeritud fenneli salat

  • Fennel
     2 tk
  • Sidrun
     2 tk
  • Redis
     10 tk
  • Salat Spinat
     65 g
  • Lihatomat
     1 tk
  • Till
     1 peotäis (-t)
  • Rapsiõli Rimi
     50 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Suhkur
      maitse järgi

Tšillimajonees

  • Majonees
     100 g
  • Magus tšillikaste
     2 spl
  • Tšillipipra helbed
     0.5 tls

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kutsusime külla imelise Tanja Mihhailova ja valmistasime koos ühe suvise ja värske kalaroa. 

Värsked toorained leiad meie kauplusest või saad tellida ka mugavalt Rimi e-poest.

Kotletid: lase haugifileed läbi hakklihamasina (keskmine otsik) mitte kõige peenemaga ega kõige suurega. Kui hakkmass valmis, siis lisa sellele peeneks kuubikuks hakitud sibul, till. Samuti lisa juurde majonees, vahukoor ja panko.

Riivi peene riiviga sidruni koor ja pigista juurde ½ mahla. Soola ja pipart lisada maitsele vastavalt. Sega ja klopi mass korralikult kätega läbi, nii 5-7 min. Seejärel aseta mass külmikusse seisma 30 min - 1 tund.

Pärast seismist vooli massist sobiva suurusega kotletid ja paneeri panko riivsaias. Küpseta kotletid kuumal pannil mõlemalt poolt ja lisa 1-2 min enne valmimist juurde või. Või teeb kotleti kuldpruuniks ja lisab mahlasust. Kui tegu on suurte kotlettidega, võivad need vajada ka ahjus üle küpsetamist 180 kraadi ning 5-10 minutit.

Salat: viiluta fennelist õhukesed viilud kas terava noaga või viilutajaga, seejärel lisa sinna õli, hakitud till, sidrunimahl, sool ja suhkur. Sega kõik läbi ja tee seda tugevalt nii, et fennel läheks pehmeks ja annaks endast mahla välja. Kui fennel on pehme jäta marineerima 40-50 minutiks.

Lihatomatist lõika 4-5 mm paksused viilud ja kuivata pealmine pool paberiga. Põleta leegiheitjaga või kuumal pannil ühelt poolt tomateid. Seejärel tõsta taldrikule ja raputa peale veidi soola ja pipart.

Redistest lõika õhukesed viilud ja aseta külma veega külmkappi seisma kuni serveerimiseni. Nii muutuvad redise viilud krõmpsuks.

Kaste: sega kokku omavahel majonees, magus tšillikaste, tšillihelbed ja natuke sidruni mahla.

Serveerimine: aseta kotletid taldrikule. Aseta kaussi paras peotäis marineeritud fennelit, lisa juurde spinatilehti ja rediserattaid. Vajadusel maitsesta veel soola ja suhkruga. Sega korralikult läbi ja aseta salat kotleti kõrvale. Lisa ka tšillimajonees ja põletatud lihatomat.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Kanawrap "Kiire Inx”

30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk