Hasselbacki kõrvits röstitud küüslaugukreemiga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Kõrvits (muskaat)
     1 kg
  • Tomat
     4
  • Küüslauguküüs
     4
  • Tüümian
     0.5 peotäit
  • Leivapuru
     2 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Oliiviõli
     3 spl
  • Riis
     4 pakk
  • Smetana
     2 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See põnev roog – röstitud küüslaugukreemiga Hasselbacki kõrvits – avaldab kindlasti igaühele muljet. Koori ja poolita keegelkõrvits pikuti, eemalda sisu ning tee sellesse väikesed tihedad lõiked, seejärel maitsesta ja pane koos tomatitega ahju. Söö kõrvitsat ja tomateid riisi, küüslaugukreemi, värske salati ja oliividega.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Koori ja poolita kõrvits pikuti ja eemalda sisu. Tee tihedad lõiked kõrvitsa välimisele osale. Pane kõrvits ahjupannile.

Lõika tomatid neljaks ning aseta need ja koorimata küüslauguküüned kõrvitsa kõrvale.

Haki tüümian ja sega leivapuruga. Puista peale soola ja pipart. Piserda kõrvitsale oliiviõli ja puista peale leivapurusegu. Rösti ahju keskmisel siinil umbes 30 minutit.

Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.

Koori küüslauguküüned, pressi need smetanasse ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kõrvitsat ja tomateid riisi, küüslaugukreemi, salati ja oliividega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.