Harissakana kirju hirsiga

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Kana
     1,8 kg
  • Suitsutatud paprikapulber
     1 tl
  • Harissa
     1 spl
  • Kuivatatud pune
     1 spl
  • Meresool
     1 spl
  • Pune- või tüümianioks
     Hirss dl
  • Magus paprika
     2 tk
  • Rimi tudengieine
     150 g
  • Kuivatatud jõhvikad
     3 spl
  • Punane sibul
     1 tk
  • Petersell
     1 peotäit
  • Sidrun
     
  • Granaatõuna seemned
     0.5 tk
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Veidi särtsakamat laadi kanaroog on kirju kui pühademuna. Hirss on tänuväärt tooraine, mis teeb kuskussile nii maitse kui ka toitainete sisalduse poolest silmad ette ning on lisaks ka gluteenivaba. Kastmeks sobib selle toidu juurde näiteks maitsestamata paksem jogurt, kuhu sisse on segatud maitse järgi sidrunimahla ja veidi harissat.

Tõsta kana mbes 1 tund enne küpsetama asumist külmikust välja ja maitsesta. Selleks sega kokku harissa, paprikapulber, pune, sool ja õli ning määri kana saadud seguga korralikult nii seest kui ka väljast. Aseta kana sisemusse pool sidrunit ja soovi korral mõned pune- või tüümianioksad ning seo kana jalad kööginööriga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1 tund ja 10 minutit.

Koori sibul ja lõika kaheksaks sektoriks. Tükelda paprikad. Poole küpsemisaja möödudes pintselda kana pannivedelikuga, lisa köögiviljad ning teine pool sidrunit.

Loputa ja kurna hirss ning vala potti. Lisa umbes 600 ml kuuma vett ja veidi soola ning lase vaiksemal kuumusel kaane all 10 minutit podiseda, kuni vedelik on imendunud. Võta pott tulelt ja lase viis minutit kaane all tõmmata, seejärel klopi kahvli abil kohevaks. Eralda pähklisegust kõik pähklid, haki kergelt läbi ja rösti paar minutit kuival pannil.

Kui kana on valmis (torka noaga kõige paksemasse kintsuosasse – sealt eralduv vedelik peab olema läbipaistev), tõsta see taldrikule ja lase puhata. Samal ajal vala kanapannile hirss, pähklid, rosinad ja jõhvikad ning sega pannil olevate köögiviljade ja pannimahladega läbi. Lisa hakitud petersell ja maitsesta segu küpsetatud sidrunist pigistatud mahlaga.

Aseta hirsisegu vaagnale ja tõsta peale kana. Puista peale veel hakitud peterselli ja soovi korral granaatõunaseemneid. Serveeri kohe.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!