Grillitud porrulauk skhug-kastme, mündi ja fetajuustuga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Keskmine

Vali kogus

Skhug-kaste

  • Must pipar
     1 tls
  • Köömned
     0.5 tls
  • Kardemoniseemned
     0.5 tls
  • Küüslauguküüs
     2
  • Koriander
     2 dl
  • Oliiviõli
     1 dl
  • Petersell
     1 dl
  • Meresool
     1 tls
  • Sidrun
     0.5

Grillitud porrulauk

  • Porrulauk
     2
  • Sidrun
     0.5
  • Mesi
     1 tls
  • Sool
     

Grillitud sidrun

  • Oliiviõli
     
  • Sidrun
     1

Serveerimiseks

  • Münt
     2 peotäit
  • Fetajuust
     75 g
  • Leib
     4 viilu

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Porrulaugu parimad omadused avalduvad grillil! Eriti koos murendatud fetajuustu, mündi ja skhug-kastmega. Skhug on maitsev kaste, mille juured ulatuvad Lähis-Itta. Just selle variandi teed sa värsketest rohelistest ürtidest, mis on segatud pipra, köömnete ja värske sidruniga. Hea lisandina või eelroana koos juuretisest leivaga (viilutaud).

Skhug-kaste: rösti tulisel pannil musta pipart, köömneid ja kardemoniseemneid, kuni need hakkavad lõhnama. Purusta seejärel vürtsid uhmris peeneks pulbriks ja pane pulber köögikombaini.

Koori ja poolita küüslauk suurteks tükkideks. Pane küüslauk koos koriandri, peterselli, oliiviõli ja meresoolaga köögikombaini. Mikserda kõik ühtlaseks kastmeks ja lase ca 10 minutit seista.

Pigista sidrunist mahl ja sega kastmesse.

Grillitud porrulauk: eemalda porrulaugu kõige ülemised lihavad lehed. Poolita porrulauk pikuti, jäta juur alles ja lõika ära „juurekarvad“. Loputa porrulauku hoolikalt.

Pigista sidrunist mahl ja sega mee, oliiviõli ja soolaga salatikastmeks.

Pane porrulauk fooliumile ja pintselda salatikastmega üle. Grilli kaudsel kuumusel, kuni porrulauk on pehme. 

Grillitud sidrun: määri rest oliiviõliga kokku, lõika sidrunid pooleks ja pane grillile. Võta porrulauk fooliumist välja ja grilli seda samaaegselt 4–5 minutit ning pööra porrulauku grillimise ajal paar korda.

Serveerimiseks: pane porrulauk taldrikule ja pane ringikujuliste liigutustega peale skhug-kastet. Raputa peale münti ja fetajuustu ning serveeri viilutatud leivaga. Pigista peale grillitud poolikute sidrunite mahl.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.