Grillitud lõhe värske arbuusisalatiga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 10min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Lõhefilee
     700 g
  • Arbuus
     1.2 kg
  • Rukola
     100 g
  • Maasikad
     100 g
  • Redis
     100 g
  • Feta juust
     200 g
  • Riisiäädikas
     
  • Vahtrasiirup
     
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Õli
     
  • Balsamico kreem
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Aseta kala õliga määritud fooliumile tervena või tükkidena, maitsesta soola ja pipraga. Kala peale võib puistata musti ja valgeid seesami seemneid. Aja grill kuumaks, nii et enam poleks leeki  (200-230 kraadi ). Aseta kala grillile küpsema ääre poole või ülemisele restile, kus kuumus pole nii otsene ega terav.

Samal ajal valmista salat: selleks koori arbuus ja lõika sellest 2x2cm kuubikud. Tükelda juust ja maasikad sektoriteks. Viiluta redised või lõika ¼ sektoriteks, kui tegemist pole väga suurte redistega.

Aseta vaagnale pooled arbuusi kuubikud, lisa juurde pooled maasikad ja redised. Sega kausis kokku rukola salat ning ülejäänud redised, riisiäädikas, sool, pipar ja õli. Aseta segu arbuusi kuubikutele ning lisa juurde ülejäänud maasikad ning arbuusi kuubikud. Segu peale aseta feta juustu kuubikud. Piserda üle balsamico kreemiga.

Vaata ka vahepeal kala! Kui kala hakkab saama valmis võib kalale peale määrida vahtrasiirupit umbes 2-3 minutit ennem lõplikku valmimist. Vahtrasiirup annab kalale magusust ja pehmust!

Serveeri kala vaagnal koos värske salatiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!