
Grillitud lambakebab
-
Ettevalmistusaeg: 20min , Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Vali kogus
Koostis
-
Kollane sibul1
-
Petersell1
-
Lambahakkliha500 g
-
Köömned1 spl
-
Vürtsid1 tls
-
Sool1 tls
Serveerimiseks
-
Sidrun1
-
Hakitud petersell1 dl
-
Pitaleib
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Maitsev lambakebabi retsept! Kebab on mitme riigi mitmesuguste liharoogade koondnimetus, kus ühiseks põhimõtteks on hakitud või jahvatatud liha pistmine varda otsa ja selle grillimine. Siin maitsestame kebabi peterselli, köömnete ja sidruniga.
Koori ja tükelda sibul ning haki peeneks. Haki petersell peeneks.
Sega sibul, petersell, hakkliha ja vürtsid. Vormi umbes 20 väikest pihvi (4 portsjoni jaoks). Jäta külmkappi seisma umbes 30 minutiks.
Prae või grillil, kuni need on valmis. Lisarasv pole harilikult vaja, sest segu ise on juba rasvane. Maitsesta soolaga.
Poolita ja grilli sidrun lõigatud küljega allapoole.
Serveerimiseks: Pressi sidrunimahla ja puista peterselli peale. Serveeri pitaleivaga.