Grillitud küljesteik pruunistatud soja ja ingverivõiga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 35min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Roheline sibul
     4
  • Küüslauguküüs
     1
  • Peeneks riivitud ingver
     2 spl
  • Pak Choi (Hiina lehtnaeris)
     2
  • Brokkoli
     500 g
  • Suured šampinjonid
     8 tk
  • Või
     150 g
  • Jaapani soja
     2 spl
  • Küljesteik
     500 g
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Õli
     3 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küljesteik on õrn ja mahlakas, ideaalne grillimiseks ja nautimiseks koos köögiviljadega nagu šampinjonid või brokoli. Lase lihal enne grillimist mõnda aega väljas seista, et see poleks külmikukülm. Praetud soja- ja ingverivõi võimendab maitseid ja lisab sellele klassikalisele roale lisanõksu.

Puhasta ja haki roheline sibul põigiti peeneks. Koori ja riivi küüslauk. Koori ja riivi ingver.

Puhasta, loputa ja haki Hiina lehtnaeris peenelt.

Lõika ära brokoli varre ots. Koori vars terava kartulikoorijaga. Puhasta šampinjonid.

Prae võid pannil, kuni see muutub pruuniks ja hakkab lõhnama pähklite järele. Lisa soja, roheline sibul, küüslauk ja ingver. Maitsesta soola ja pipraga.

Grilli küljesteiki umbes 4 minutit kummalgi küljel otse süte peal. Puista peale soola ja pipart. Pane liha eemale ja grilli kaudselt 7–8 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 58 °C (poolküps).

Pintselda õli brokolile ja šampinjonidele. Grilli brokolit ja seeni segades umbes 5 minutit. Puista peale soola ja pipart.

Aseta hakitud Hiina lehtnaeris ja grillitud köögiviljad suurele taldrikule. Viiluta liha õhukesteks viiludeks ja jaota köögiviljadele. Lisa võisegu.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.