Gluteenivaba pitsatainas

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 3h 30min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Pärm
     12 g
  • Leige vesi
     3 dl
  • Õli
     2 spl
  • Mesi
     0.5 tls
  • Durumjahu
     1 dl
  • Riisjahu
     2 dl
  • Kartulijahu
     1.5 dl
  • Sool
     0.75 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Otse loomulikult peab olema võimalus saada üks hea gluteenivaba pitsatainas ilma, et selle maitse ja konsistents halveneksid. Laota kleepuv tainas tainakaabitsa abil otse ahjuplaadile laiali. Pane peale oma lemmikkate ja saad maitsva gluteenivaba pitsa.

Murenda pärm kausis. Sega kokku leige vee, oliiviõli ja meega.

Sega kõik kuivained omavahel kokku ja sega seejärel tainavedeliku hulka. Töötle tainast suurel kiirusel ca 5 minutit köögikombainis või elektrilise käsimikseriga (kasuta tainakonkse). Tainas peab olema pehme ja kleepuv.

Laota tainas tainakaabitsa abil õliga määritud ahjuplaadile (ca 40 x 30 cm) laiali. Lase ca 2,5 tundi ilma katmata toatemperatuuril kerkida.

Kuumuta ahi 250 °C-ni.

Küpseta ahjus keskmisel siinil 10 minutit. 

Võta pitsa ahjust välja ja pane peale omal valikul kate.

Küpseta pitsat ahjus ülemisel siinil ca 10 minutit või kuni pitsa omandab ilusa värvi. Oota enne pitsa söömist 5–10 minutit, siis jõuab tainas stabiliseeruda. Kui süüa pitsat kohe, kui see on välja võetud, võib see tunduda toorena.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.