Flan de queso

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Pakk maitsestamata täisrasvast toorjuustu
     1
  • Purk magusat kondenspiima
     1
  • Purk magustamata kondenspiima
     1
  • Vanilliekstrakti
     

Karamell

  • Suhkrut
     150 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kõigi maade maiasmokad, ühinege! Siin on teile seaduslik viis kondenspiima konsumeerimiseks. Ärge aga elevusest päris pead kaotage, sest flan’i küpsetamine tahab tähelepanu ning esimesel korral on parem ahju kõrval valvata, et need õrnad munakoogid üle ei küpseks. Hea flan on nagu õhkõrn võdisev magusapilv, üleküpsenud flan’i puhul tuleb aga lihtsalt julge nägu pähe teha ja öelda, et nii pidigi olema.

Otsi kaheksa väikest ühesuurust kuumakindlat vormi või üks 26 cm läbimõõduga ahjuvorm.

Klopi munad kergelt lahti. Lisa kondenspiimad, toorjuust ja vanilliekstrakt ning sega omavahel vispliga hoolikalt läbi.

Pane ahju alumisele siinile ahjuplaat, millele kalla kuuma vett nii palju, kui plaadile mahub.

Kuumuta paksupõhjalises potis madalal kuumusel suhkrut seni, kuni see karamellistub ja muutub helepruuniks. Kalla karamell kohe vormidesse ning lase kõvastuda.

Jaga ka munasegu vormidesse ja tõsta vormid ahjurestile 150 kraadi juurde küpsema. Sõltuvalt vormi materjalist, suurusest ja paksusest võib küpsemiseks kuluda väikeste vormide puhul 20–30 minutit, ühe suure vormi puhul 50–70 minutit.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.