Ehe Iiri lambahautis

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 2h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Peekon
     220 g
  • Lambaliha
     2.5 kg
  • Sool
     1 tls
  • Pipar
     0.5 tls
  • Tass jahu
     0.5
  • Küüslauguküüs
     2
  • Kollane sibul
     3
  • Tass veiselihapuljongit
     4
  • Suhkur
     2 tls
  • Porgand
     4
  • Kartul
     1.4 kg
  • Tüümian
     1 tls
  • Loorberileht
     1
  • Tass valget veini
     0.5
  • Peterselli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Koguge koostisosad kokku. Praadige peekonit suurel pannil. Pange peekon kõrvale ja hoidke rasv alles. Pange lambaliha, sool, pipar ja jahu suurde segamiskaussi. Raputage kaussi, et kogu liha oleks jahu ja maitseainetega ühtlaselt kaetud. Laske pann taas kuumaks. Pruunistage lambaliha osade kaupa alleshoitud peekonirasvas. Kui rasvast ei jätku, kasutage veidi õli.

Pange pruunistatud liha potti, jättes umbes 1/4 tassi rasvainet pannile. Pange pannile küüslauk ja 1 hakitud kollane sibul ning pruunistage, kuni sibulad hakkavad kuldseks muutuma. Lisage küüslaugu-sibulasegu potti, valage sinna ka kõrvalepandud peekonitükid, veiselihapuljong ja suhkur. katke kaanega ja küpsetage madalal kuumusel poolteist tundi, kuni liha pehmeneb.

Lisage potti porgandid, 2 viilutatud sibulat, kartulid, tüümian, loorberileht ja vein ning laske kaetuna veel umbes 20 minutit podiseda, kuni köögiviljad on valmis.

Enne serveerimist maitsestage vajadusel soola ja pipraga.

Valmispandud taldrikutesse puistake hakitud peterselli.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.