Buffalo tiivad

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Grillkaste

  • Küüslauguküüs
     3
  • Punane tšilli
     1
  • Koriander
     1.5 tls
  • Paprikapulber
     1.5 tls
  • Tomatipüree
     3 spl
  • Õli
     3 spl
  • Vesi
     5 spl
  • Valge veini äädikas
     3 spl
  • Mesi
     3 spl
  • Worcesteri kaste
     1.5 tls
  • Tabasco
     1 tls
  • Sool
     4 ml
  • Pipar
     2 ml

Kana

  • Kanatiivad
     900 g
  • Sool
     1 tls

Serveerimiseks

  • Seller
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Võid ise teha oma hämmastavalt maitsvad buffalo tiibu megamaitsva grillikastmega. Kanatiivad on parimad, kui neid enne praadimist pikalt grillikastmes marineerida, eelistatavalt kaks tundi. Serveeri krõbeda selleri ja sinise juustu dipiga.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Grillikaste: Koori ja riivi küüslauguküüned. Eemalda tšillist seemned ning haki peeneks. Prae küüslauku, tšillit, koriandrit, paprikapulbrit ja tomatipüreed õlis väikeses kastrulis.

Sega kokku vesi, äädikas, mesi ja Worcesteri kaste ning kalla kastrulisse. Keeda aeglaselt paksuks kastmeks, umbes 5 minutit. Maitsesta tabasco, soola ja pipraga.

Kana: Lisa kanatiibadele soola. Seejärel masseeri grillikaste kanatiibadesse. Laota plaadile. Pane plaat ahju keskele, kuni tiibade sisetemperatuur on 82 °C, umbes 35 minutit. Pööra kanatiibu aeg-ajalt.

Serveerimiseks: Serveeri kanatiivad sellerivartega ja eelistatavalt sinise juustu dipiga. Järgi näpunäiteid, kui tahad seda valmistada.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.