Beseepärg vahukoore ja jõhvikatega

  • Ettevalmistusaeg: 1h ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Beseepärg

  • Munavalget
     4 tk
  • Rafineerimata suhkrut
     200 g
  • Maisitärklist
     1 spl
  • Valge veini äädikat
     1 tls
  • Lahustuvat espressopulbrit
     2 tls

Kate

  • Vahukoort
     400 ml
  • Vanillisuhkurt
     2 tls
  • Espressopulbrit
     0.5 tls
  • Kaneeli
     0.5 tls
  • Jõhvikaid
     150 g
  • Värsket rosmariini
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tegemist on maitsva ning magusa ampsuga kõigile beseesõpradele. Beseevahu valmistamiseks vahusta munavalged lisades vähehaaval munamassile suhkrut. Täiusliku maitse ning konsistentsi saamiseks lisa ka espressopulber, tärklis ning veiniäädikas. Küpseta ahjus besee ning peale valmimist tõsta maiuspala ahjust välja jahtuma.

Kui beseepärg on jahtunud, lisa pärjale ka kate, mis muudab magustoidu täiuslikuks.

Vahusta munavalged kergete vahutippude tekkimiseni ja lisa järk-järgult suhkur. Vahusta seni, kuni saad tugeva beseevahu.

Lisa lõpuks tärklis, espressopulber ja veiniäädikas ning vahusta veel korra.

Tõsta beseevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri ringikujuliselt (umbes 22 cm läbimõõduga) laiali nii, et keskele jääks auk.

Tõsta beseering 160-kraadisesse ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale.

Lase 1 tund ahjus küpseda.

Jäta besee veel 15 minutiks praokil uksega ahju, sest muidu võib see suurest temperatuurimuutusest alla vajuda.

Seejärel tõsta küpsetusplaat ahjust välja ning lase täielikult jahtuda.

Vahusta koor vanillsuhkru ja espressopulbriga tugevaks vahuks.

Kata beseering vahukoorega, kaunista kaneeli, jõhvikate ja rosmariiniokstega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!