Banana bread

  • Ettevalmistusaeg: 25min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Või ja jahu taigna tegemiseks
     
  • Soe või
     100 g
  • Suhkur
     2 dl
  • Banaan
     5 tk
  • Muna
     2
  • Jahu
     1.5 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tls
  • Sool
     0.5 tls
  • Vanilje pulber
     0.5 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See leib on tegelikult ikka pigem kook, aga see on parim viis lõpetada nädalavahetuse hommikusöök millegi magusaga. Serveeri banaaniviilud maapähklivõi ja vähese meresoolaga.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Määri umbes 1,5-liitrine vorm (10–12 viilu jaoks) rasva ja jahuga.

Koori ja tambi neli banaani püreeks. Mikserda või ja suhkur. Lisa kõigepealt munad ning seejärel banaanipüree.

Sega kõik kuivained kausis kokku ning kalla tainasse. Sega ühtlaseks tainaks. Vala vormi. Koori ja poolita banaan pikuti. Pane taina ots lõigatud küljega ülespoole.

Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 40 minutit, kuni leib on kuldne. Lase jahtuda ja lõika viiludeks.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Näkileib kardemoniga

1h 30min • Lihtne

Karamelliküpsised

30min • Lihtne

Banaanikook

1h 15min • Keskmine
Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.