Banaanileib rukkijahuga

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Küpset banaani
     3 tk
  • Mesi
     50 g
  • Tahiini
     80 g
  • Muna
     1 tk
  • Vanilliekstrakt
     1 tls
  • Taimne või tavaline piim
     75 ml
  • Rukkijahu
     185 g
  • Mandlijahu
     150 g
  • Linaseemnejahu
     100 g
  • Mustad seesamiseemned
     2 tls
  • Sooda
     1 tls
  • Küpsetuspulber
     1 tls
  • Kaneel
     1 tls
  • Sool
     0.5 tls

Katteks

  • Banaaniviilud
     
  • Mustad seesamiseemned
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See banaanileib on toitev ja tervislik. Eriliseks teeb selle tahiini ehk seesamiseemnepasta, mis muudab selle mõnusalt pähkliseks. Proovi banaanileiba ka röstituna, nii maitseb see eriti hea!

Kui sa ei leia poest linaseemnejahu, siis töötle kannmikseris linaseemneid seni, kuni saad neist jahu.

Sega suures kausis omavahel muna, banaanipüree, mesi, tahiini, vanill ja piim. Teises kausis sega jahud, sooda, küpsetuspulber, sool, kaneel, ja linaseemnejahu. Vala nüüd kuivained banaanisegu hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala leivatainas võiga määritud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 40–50 minutit. Lase jahtuda ja serveeri!

Hinda retsepti Aitäh hindamast!