Banaanikook

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Banaanid
     550 g
  • Jahu
     4 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tls
  • Sool
     0.5 tls
  • Kaneel
     1.5 tls
  • Riivitud ingver
     0.5 tls
  • Või
     125 g
  • Fariinsuhkur
     125 g
  • Muna
     2
  • Tume šokolaad (70%)
     100 g

Kate

  • Banaan
     1
  • Tuhksuhkur
     1 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kas banaanid on näinud paremaid päevi? Valmista mahlane banaanikook hakitud šokolaadiga. Poolitatud banaaniga tipus saab sellest koogist tõeline iludus.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Tambi banaanid püreeks. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja ingver.

Klopi või ja fariinsuhkur kohevaks. Sega ükshaaval sisse munad ning banaanipüree.

Lisa jahusegu ja tükeldatud šokolaad. Vala tainas või ja jahuga määritud vormi, 1,5 l (10–12 tk jaoks).

Kate: pooolita banaan ja aseta koogile, puista üle suhkruga.

Küpseta ahjus kesmisel siinil umbes 40 minutit. Lase jahtuda.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Näkileib kardemoniga

1h 30min • Lihtne

Banana bread

1h 25min • Keskmine

Karamelliküpsised

30min • Lihtne
Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.