Baklažaani-parmesani ahjuvorm

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Baklažaan
     3
  • Hakitud sibul
     1
  • Küüslauguküün
     3
  • Oregano ehk pune
     2.5 tls
  • Tükeldatud tomatid
     800 g
  • Punase veini äädikas
     1 spl
  • Hakitud basiilik
     40 g
  • Parmesani
     100 g
  • Riivsaia
     80 g
  • Meresool
     
  • Must pipar
     
  • Oliiviõli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Üks populaarsemaid baklažaanist valmistatud roogasid, mida tuntakse üle terve maailma, on parmigiana di melanzane. Maitsev ahjuvorm baklažaani, tomatikastme ja Parmesani juustuga pärineb suurepärasest Itaalia köögist.

Siit aga tuleb retsept, mis sisaldab vähem juustu ning on tänu sellele tervislikum kui originaalne parmigiana di melanzane. Samuti ei tule ahjuvorm nii rasvane, kui baklažaani viilud küpsetada pannil praadimise asemel ahjus!

Sea ahi 230 kraadi juurde.

Pese baklažaanid ja lõika umbes 1.5 cm paksusteks viiludeks. Pintselda baklažaani viilud mõlemalt poolt oliiviõliga ja säti need ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pista plaat ahju umbes 15 minutiks. Kui viilud hakkavad minema ilusaks kuldseks, siis pööra need ümber ja lase ka teiselt poolt kuldseks küpseda. Võta plaat ahjust ning tõsta kõrvale.

Sea ahi 190 kraadi juurde.

Samal ajal, kui baklažaani viilud ahjus küpsevad, on aeg hakata tegema tomatikastet. Võta pann ja prae hakitud sibulat umbes 10 minutit. Seejärel lisa viilutatud küüslauk ning 1.5 tl pune, sega. Lisa tükeldatud tomatid ja lase tomatikastmel vaikselt podiseda 15-20 minutit.

Nüüd lisa tomatikastmele punase veini äädikas, hakitud basiilik ja maitsesta soola ning pipraga.

Võta ahjuvorm ja pane kõige põhja õhuke kiht tomatikastet. Siis lisa õhuke kiht Parmesani juustu ning baklažaani viilud. Nüüd korda protseduuri – tomatikaste, Parmesan, baklažaani viilud. Kõige viimaseks kihiks jäta tomatikaste ja Parmesan.

Sega omavahel 1 tl pune ja riivsai: lisa mõned tilgad oliiviõli, et segu poleks liiga kuiv. Raputa saiapuru ja pune segu ahjuvormile, pista vorm ahju 30-40 minutiks. Ahjust võttes lase roal jahtuda 5 minutit.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.