Baklažaani- ja halloumi-burgerid salsa ning grillitud tortiljadega

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Salsa

  • Punane tšillipipar
     1
  • Pott peterselli
     0.5
  • Roheline sibul
     125 g
  • Ploomtomat
     500 g
  • Mais
     150 g
  • Sidrun
     0.5
  • Sool
     
  • Pipar
     

Burgerid

  • Baklažaan
     1
  • Sibul
     1
  • Halloumi juustu
     400 g
  • Oliiviõli
     2 spl

Serveerimiseks

  • Tortilja
     8
  • Hummus
     200 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Grillitud baklažaani- ja halloumi-burgereid serveeritakse selle retsepti puhul veidi teistmoodi. Grillitud burgerid sobivad ideaalselt kokku värsketest köögiviljadest valmistatud värvilise ja maitsva salsaga, mida pakkuda koos grillitud tortiljade, värske rohelise sibula ja klassikalise kikerhernepastaga (hummus).

Salsa. Haki tšilli, petersell, roheline sibul ja tomatid peeneks. Vala vesi maisi pealt ära ja sega kõik koostisained salsaks kokku. Pressi sisse sidrun ning maitsesta soola ja pipraga.

Burgerid. Lõika baklažaan umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Puhasta ja poolita sibul. Grilli köögiviljad koos halloumi-burgeritega. Pintselda üle oliiviõliga ning maitsesta baklažaan ja sibul soola ja pipraga. Pööra kõike aeg-ajalt.

Serveerimiseks. Grilli kiiresti tortiljad.

Serveeri köögivilju ja halloumi-burgereid salsa, tortiljade ja kikerhernepastaga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!