Baba ganoush bataadiviiludega

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Baklažaan
     1
  • Tahiini seesamipasta
     2 spl
  • Küüslauguküüs
     2
  • Sidrunimahl
     2 spl
  • Sool
     
  • Oliiviõli
     
  • Hakitud värske münt või petersell
     
  • Soovi korral granaatõunaseemneid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pane pooleks lõigatud baklažaan ahjuplaadile ning küpseta 220-kraadises ahjus kuni tund aega. Baklažaan on piisavalt küpsenud, kui see on pehme ja kest on "kortsu" tõmbunud. Roale omase suitsuse maitse saad vaid siis, kui küpsetad kesta pruunistumise või isegi söestumiseni.

Küpsetatud baklažaanil lase veidi jahtuda. Sega seesamipasta, sidrunimahl ja küüslauk ning lisa maitse järgi ka soola. Kreemisust saad lisada oliivõliga. Soovi korral kaunista hakitud mündi või peterselli ning granaatõunaseemnetega.

Variatsioonid: lisa veidi jahvatatud vürtsköömneid või suitsupaprikat. Maitset saab mahendada lisades maitsestamata jogurtit.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.