Avokaado-kiivi toorkook

  • Ettevalmistusaeg: 1h ,  Küpsetusaeg: 4h
  • Keskmine

Vali kogus

Põhi

  • Kaerajahu
     50 g
  • Pähklitest valmistatud jahu
     50 g
  • Kookoshelbeid
     30 g
  • Kuivatatud datleid
     7
  • Kuivatatud aprikoos
     7
  • Kookosõli
     30 ml

Kiht 1

  • Küpset avokaadot
     2
  • Laimi mahla
     1
  • Toorsuhkrut
     1 spl
  • Kookosõli
     30 ml

Kiht 2

  • India pähkleid
     350 g
  • Kookospiima
     150 g
  • Toorsuhkrut
     4 spl
  • Kookosõli
     70 ml
  • Apelsini mahla
     0.5 l

Kaunistamiseks

  • Kiivit
     2
  • Granaatõuna
     0.5

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Säravpunaste granaatõunaseemnete ja hapuka kiiviga toorkoogis on kasutatud vaid taimseid koostisosi.

Pane India pähklid eelmisel õhtul vette likku, et need saaksid paisuda ja pehmemaks minna. Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest.

Pane datlid ja aprikoosid 10 minutiks sooja vette likku.

Haki pehmenenud viljad pisikesteks tükkideks (või püreesta kannmikseris), sega hulka kaera- ja pähklijahu ning kookoshelbed. Sulata kookosrasv ja lisa teiste ainete hulka.

Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (u 21 cm) põhja. Aseta vorm külma.

Täidise valmistamiseks püreesta avokaado viljaliha. Sega hulka laimimahl, suhkur ja kookosõli. Määri avokaadosegu ühtlaselt koogipõhjale ning aseta vorm sügavkülma.

Nõruta India pähklid veest ja vala kannmikserisse. Lisa kookospiim, -õli, suhkur ja apelsinimahl. Purusta kõik kreemjaks massiks.

Vala pähklisegu ühtlase kihina avokaadokihi peale ning aseta vorm 2–3 tunniks sügavkülma või üheks ööks külmkappi.

Eemalda kook vormist, kaunista kiiviviilude ja granaatõunaseemnetega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.