Aurutatud kala ingveriga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Huntahven või kuldmerikokre
     2 tk
  • Ingver (cm)
     3
  • Šalottsibul
     1 tk
  • Sojakaste
     2 spl
  • Sool
     
  • Praadimiseks õli
     
  • Küüslauguidud
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küpsetuspaberis aurutatud kala jääb mõnusalt mahlane ja kergelt ingverimaitseline. Krõbedad sibulad võid ka ära jätta, kuid nende valmistamine on imelihtne ning roog saab nõnda veidi krõmpsuvat täiendust.

Puhasta kalad, eemalda soomused ja lõpused. Maitsesta kergelt soolaga, paiguta kõhuõõnde õhukeselt viilutatud ingver ja kummalegi kalale viil sibulat.

Tee kraani all kaks küpsetuspaberilehte märjaks ning mässi kumbki kala eraldi paberisse. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, seejärel lase paberis veel 5 minutit seista.

Kala peaks noaga katsudes jääma pehme, mahlane ja kenasti luudelt eralduma.

Kuumuta pannil õlis järele jäänud sibularõngad paari minuti jooksul kuldpruuniks, maitsesta kergelt soolaga.

Serveerimisel tõsta kalale sojakaste, sibulad ja küüslauguidud. Hästi sobivad kala juurde ka sojakastmega rooskapsad.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!