Aprikoosi-mandligalett

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Taigen

  • Nisujahu
     180 g
  • Võid
     150 g
  • Suhkrut
     1 spl
  • Soola
     0,25 tls
  • Külma vett
     

Täidis

  • Aprikoose
     500 g
  • Vedelat mett
     60 g
  • Laimi mahla
     0,25 tk
  • Mandlilaaste
     50 g
  • Muna
     1 tk
  • Maisitärklist
     1 spl
  • Tuhksuhkrut
     1 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sega kokku jahu, suhkur ja sool.

Lisa võitükid ning mudi tainapuruks.

Lisa külm vesi ja sega kõik kiirelt ühtlaseks tainaks.

Vormi tainapalliks, mätsi toidukile sisse.

Hoia tund aega külmkapis.

Lase taignal mõni minut toatemperatuuril seista.

Seejärel rulli jahusel laual umbes 28 cm läbimõõduga ringiks nii, et tainas jääks 3–5 mm paksune.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Sega omavahel tuhksuhkur ja maisitärklis ning puista tainale.

Poolita aprikoosid ja eemalda kivid.

Viiluta aprikoosid ja säti need tainale nii, et tainaringi äärest jääks umbes 3 cm vaba ruumi.

Vala aprikoosid üle laimimahla ja vedela meega ning puista natuke ka mandlilaaste.

Tõsta tainaääred keskele kokku.

Klopi muna lahti, pintselda tainaäär munaga ja puista üle mandlilaastudega.

Küpseta 35–40 minutit 190-kraadises ahjus.

Lase jahtuda ja serveeri!

Hinda retsepti Aitäh hindamast!