Ahjus küpsetatud veise välisfilee

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Veiseliha
     600 g
  • Sool
     1 tls
  • Must pipar
     3 ml
  • Õli
     1 spl
  • Või
     1 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Ahjus küpsetatud veise välisfilee sobib igal ajal ja igale maitsele. Kuid selleks, et see iga kord õnnestuks, võib olla abi tarvis, nii et siin on sulle lühike, kuid ülimalt hea juhend. Treeneri nõuanne: eelista eestimaist liha, sa ei kahetse seda.

Kuumuta ahi 125 °C-ni.

Eralda lihalt võimalikud kelmed. Puista peale soola ja pipart.

Prae fileed pannil õlis, kuni see on igast küljest kenasti pruun. Lisa või ja prae veel paar minutit.

Pane filee ahjukindlasse vormi. Pane ahju keskele küpsema. Kasuta digitaalset termomeetrit, et kindlustada õige temperatuur. Temperatuurid: pooltoores 52–54 ˚C, poolküps: 58–68 ˚C, küps 70 ˚C.

Võta filee välja ja mähi küpsetamispaberisse vähemalt 10 minutit enne lõikamist.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Ahjus küpsetatud põdraliha

12h 30min • Keskmine
Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.