Ahjus küpsetatud põdraliha

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 12h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Põdraliha
     1 kg
  • Vesi
     3.5 dl
  • Punane vein
     1 dl
  • Mesi
     1 spl
  • Küüslauguküüs
     2
  • Musta pipra seemned
     3
  • Kuivatatud tüümian
     1 spl
  • Looberileht
     1
  • Sool
     0.25 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Põdraliha küpsetatakse ahjus pikka aega ja pannakse seejärel soolvette, mis muudab liha maitsvaks ja mahlakaks. Sama rooga võib teha ka rostbiifiga või veiselihast, seekord oleme aga valinud klassikalise põdraliha.

Kuumuta ahi 90 °C-ni.

Pane külmutatud lihatükk ahjukindlasse vormi. Pane vorm ahju alumisse ossa umbes 6 tunniks või kuni liha sisetemperatuur on 65 °C.

Aja keema kõik soolveeks vajalikud koostisosad. Lase jahtuda.

Pane kuum steik kahekordsesse kilekotti ja vala soolvesi peale. Sõlmi kilekott kokku ja pane ööseks või vähemalt 6 tunniks külmikusse.

Võta steik välja ja pühi kergelt majapidamispaberiga. Lõika serveerimisel õhukesteks viiludeks. Serveeri spinatignocchi ja marineeritud roheliste tomatitega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.