Ahjus küpsetatud põdraliha

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 12h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Põdraliha
     1 kg
  • Vesi
     3.5 dl
  • Punane vein
     1 dl
  • Mesi
     1 spl
  • Küüslauguküün
     2 tk
  • Musta pipra seemned
     3 tk
  • Kuivatatud tüümian
     1 spl
  • Looberileht
     1 tk
  • Sool
     0.25 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuidas valmistada põdraliha? Selle küpsetamine ahjus võtab aega, aga tulemus on maitsev ja mahlakas ahjuroog, mis sobib nii jõuludeks kui muudeks sündmusteks. Põdraliha asemel võib kasutada ka rostbiifi või veiseliha.

Kuumuta ahi 90 °C-ni.

Pane külmutatud lihatükk ahjukindlasse vormi. Pane vorm ahju alumisse ossa umbes 6 tunniks või kuni liha sisetemperatuur on 65 °C.

Aja keema kõik soolveeks vajalikud koostisosad. Lase jahtuda.

Pane kuum steik kahekordsesse kilekotti ja vala soolvesi peale. Sõlmi kilekott kokku ja pane ööseks või vähemalt 6 tunniks külmikusse.

Võta steik välja ja pühi kergelt majapidamispaberiga. Lõika serveerimisel õhukesteks viiludeks. Serveeri spinatignocchi ja marineeritud roheliste tomatitega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid