Ahjus küpsetatud pikkpoiss

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Purustatud juurseller
     2 dl
  • Piim
     2 dl
  • Kaerahelbed
     1.5 dl
  • Riivitud sidrunikoor
     1 spl
  • Dijoni sinep
     1 spl
  • Tüümian
     1 tls
  • Muna
     1
  • Sool
     1.5 tls
  • Must pipar
     0.5 tls
  • Pähklid
     800 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Proovi seda retsepti – ahjus küpsetatud mahlakas ja maitsev pikkpoiss, maitsetatud sidruni ja selleriga. Pikkpoiss on tõeline koduklassika, mille valmistamist paljud inimesed võrreldes lihapallidega lihtsaks peavad. Serveeri värskelt keedetud kartulite, kartuligratääni või kartulipudruga!

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Sega kokku juurseller, piim, kaerahelbed, sidrunikoor, sinep, tüümian, muna, sool ja pipar. Lase 10 minutit paisuda

Sega hakkliha sisse. Pane määritud vormi, mis mahutab umbes 1 liitri. Pane ahju keskmisele siinile umbes 30 minutiks või kuni pikkpoiss on valmis.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.