Ahjus küpsetatud peedid ja petersellijuured salsa verde’ga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Kartulid
     900 g
  • Peet
     500 g
  • Petersellijuur
     300 g
  • Porgandid
     3 tk
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Kõrvitsaseemned
     0.5 dl
  • Baguette
     1 tk

Salsa verde

  • Sidrun
     0.5
  • Küüslauguküüs
     1
  • Basiilik
     1 peotäit
  • Petersell
     1 peotäit
  • Lehtsalat
     1
  • Dijoni sinep
     1 tls
  • Vesi
     3 spl
  • Kappar
     1 spl
  • Oliiviõli
     2 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kasuta võimalust ja naudi hooajalisi tooraineid! See roog sisaldab ahjus küpsetatud peete, kartuleid ja petersellijuuri kõrvitsaseemnetega. Piserda seejärel peale supermaitsvat salsat, milles on tunda värskeid vürtse, sidrunit ja küüslauku, ning serveeri värskelt küpsetatud haputaina-baguette‘iga. Nämma!

Pane ahi soojenema 225 kraadile ning lükka küpsetusplaat ahju.

Juurviljad: Puhasta ja koori juurviljad.

Lõika tükkideks ning sega oliiviõli, soola ja pipraga. Kalla soojale ahjuplaadile ja küpseta umbes 20 minutit.

Puista kõrvitsaseemnetega üle ja küpseta veel u 5 minutit.

Kuumuta baguette’i vastavalt pakendil olevale õpetusele.

Salsa verde: Loputa ja puhasta sidrun leiges vees. Koori küüslauk ja riivi sidrunikoort. Sega seejärel kokku kõik salsa verde koostisosad. Lisa vajadusel veel vett või oliiviõli.

Serveeri juurviljad salsa verde ja baguette’iga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.