Ahjulõhe kinoa padjal suvikõrvitsa ja peediga

  • Ettevalmistusaeg: 25min ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostisosad

  • Lõhe
     500 g
  • Oliivõli
     3 spl
  • Sool
     0,5 tl
  • Küüslauk
     4 küünt
  • Tüümian
     2 tl
  • Oregano
     1 tl
  • Sidrun
     1 tk
  • Suvikõrvits
     1 tk
  • Peet
     400 g
  • Kinoa
     1 klaas
  • Vesi
     2 klaasi
  • Kirsstomat
     300 g
  • Punane sibul
     0,5 tk
  • Basiilik
     2 peotäit
  • Granaatõuna äädikas
     1 spl
  • Must pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sobib söömiseks pärast maratoni jooksu

Pärast finishi joont on suur kiusatus süüa kõike ja palju, kuid sellest ei ole Sinu organismile tihti taastumiseks kasu. Kõige olulisem on peale jooksu lõpetamist juua vett ja süüa tasakaalustatud toidukord! 2 tunni jooksul pärast finishit söö tasakaalustatud toidukord kus on esindatud täisväärtuslikud süsivesikud, heas koguses kvaliteetset rasva ja valku. 

Mõnusat ja kiiret taastumist! 

Säti ahi 200 kraadi juurde.

Pese kinoa jooksva vee all sõela peal. Potis keeda 2 dl tassitäit vett, lisa tsipa soola. Kui vesi on keema läinud siis lisa kinoa ja keeda tasasel tulel 20 minutit või kuni vett enam pole.

Sega väikeses kausis lõhele marinaad: 2 sp oliiviõli, 0.5 tl soola, 4 purustatud küüslauguküünt, poole sidruni mahl, 1-2 tl värsket tüümiani, maitse järgi värskelt jahvatatud musta pipart. Aseta lõhefilee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata terve filee pealt marinaadiga. Lõika alles jäänud poolest sidrunist rattad ja aste need lõhefilee peale. 

Lõika suvikõrvitsast 2 cm rattad. Sega need 0.5 tl punega, lisa törts oliiviõli, soola ja pipart. Lao ahjuplaadile lõhefilee kõrvale. 

Koori peedid ja lõika umbes 2-3 cm viilud. Sega need 0.5 tl punega, lisa törts oliiviõli, soola ja pipart. Lao ahjuplaadile lõhefilee ja suvikõrvitsa rataste kõrvale. Pista ahju 20 minutiks. 

Samal ajal, kui kala ja köögiviljad on ahjus on hea aeg valmistada kirsstomati-basiiliku salat. Lõika sobivad tükid punasest sibulast, poolita kirsstomatid ja rebi hulka basiilikut. Lisa 1 sp granaatõuna äädikat ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kõik komponendid omavahel ja serveeri kinoa ja ahjus valminud suvikõrvitsa ja peediga. 

 

Hinda retsepti Aitäh hindamast!