Ahjuküülik kõrvitsa ja bataadiga

  • Ettevalmistusaeg: 10h ,  Küpsetusaeg: 1h 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Küülik
     1
  • Soola
     
  • Pipart
     
  • Salvei
     1 peotäit
  • Kaneel
     
  • Jahu
     
  • Kõrvits
     500 g
  • Bataat
     400 g
  • Õunamahl
     0.5 l
  • Looberileht
     2
  • Vürtsitera
     6
  • Õli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnusalt pruunistatud ahjuküülik aedviljadega mõnusaks koduseks eineks.

Lõika küülik väiksemaks, näiteks kuueks tükiks. Maitsesta tugevalt soola ja pipraga. Veereta jahus ning pruunista pannil vähese õliga.

Koori üks suurem bataat ja tükelda parajaks. Samal hulgal võta kõrvitsat. Maitsesta kõrvitsa- ja bataaditükid soola ning kaneeliga.

Paiguta aedviljad ja pruunistatud küülik ahjupotti. Lisa väike punt rebitud salveilehti, paar loorberilehte, vürtsiterad ja õunamahl. Aseta kaetult (fooliumi või kaane all) eelkuumutatud ahju ja küpseta 150 kraadi juures 1 tund. 

Eemalda kaas, tõsta temperatuuri 190 kraadini ning küpseta veel umbes pool tundi, kuni roog on pealt ilus ja kaste on haudunud paksemaks.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!