Ahjukana tomatiküpsetatud riisiga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 35min
  • Keskmine

Vali kogus

Kana

  • Passeeritud tomatid
     500 g
  • Tšilli kaste
     0.5 dl
  • Sool
     0.5 tls
  • Pipar
     
  • Tüümian
     1 tls
  • Kanafilee
     600 g
  • Riivitud juust
     1.5 klaasi

Riis

  • Vesi
     6 dl
  • Pikateraline riis
     3 dl
  • Karri
     +.5 spl
  • Paprikapulber
     2 tls
  • Sibulapulber
     1 tls
  • Köögiviljapuljong
     1

Vaja läheb

  • Salat
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Roog, mis hoolitseb ise enda eest ahjus, on alati hinnas. Keetmata riisi valatakse ahjukindlasse vormi enne viilutatud kanafilee lisamist. Asja tipuks valatakse peale värvikas ja maitsev tomatikaste. Puista gratääni peale veidi riivjuustu ja libista ahju!

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Kana: aja keema passeeritud tomatid tšillikastme, soola, pipra ja tüümianiga.

Riis: aja vesi kastrulis keema. Aseta riis ahjuvormi, suurus umbes 20x30 cm (4 portsjoni jaoks). Sega maitseained riisi ja murenda sisse puljongitäring. Vala keev vesi riisi peale vormis ja sega läbi.

Kana: poolita kana pikuti ja aseta tükid riisile. Vala peale tomatikaste. Puista juustuga üle. Küpseta ahju keskel umbes 25 minutit või kuni riis on pehme.

Lõika salat tükkideks.

Serveeri kana ja riis salatiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.