Aeglaselt keedetud veise turjatüki chili con carne šokolaadiga

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Chipotle tšilli
     1
  • Ancho tšilli
     1
  • Kuum vesi
     2 dl
  • Kollane sibul
     1
  • Küüslauguküüs
     4
  • Rapsiõli
     2 spl
  • Tomatipüree
     3 spl
  • Kaneel
     1
  • Jahvatatud köömned
     1 spl
  • Kuivatatud pune
     2 tls
  • Jahvatatud koriander
     2 tls
  • Veiseliha
     1 kg
  • Hele õlu
     0.33 l
  • Vesi
     2 dl
  • Veiselihapuljong
     
  • Tume šokolaad (70%)
     25 g
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Selle chili con carnega avaldad külalistele kindlasti muljet! Chili con carnet valmistad veise turjatükiga, millele annavad muu hulgas maitset kaneel, õlu ja tume šokolaad. Chili con carnet tuleb keeta 2–3 tundi, et see oleks tõesti kena, mahlane ning maitsev. Serveeri turjatüki chili con carnet tacodes oma meelislisadega.

Pane kuivatatud tšilli kaussi, kalla keevat vett peale ning lase seista vähemalt 15 minutit. Eemalda tšillidelt varred ja mikserda veega siledaks.

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta liha ning lõika umbes 2 x 2 cm kuubikuteks.

Prae sibul ja küüslauk õlis potis või suures kastrulis madalal kuumusel koos tomatipüree ja vürtsidega umbes 5 minutit. Tõsta kuumust ja lisa liha. Prae, kuni liha saab natuke värvi.

Lisa mikserdatud tšillid, õlu, vesi ja puljong. Keeda kaane all madalal kuumusel 2–3 tundi, kuni liha on pehme ja laguneb. Sega aeg-ajalt.

Murenda šokolaad potti ja maitsesta soola ja pipraga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.