Seente kuivatamine – nii see käib

Köögiviljad • 09 August, 2018
Kuivatatud seen peaks olema täiesti kuiv, see tähendab tõesti krõbekuiv. Siin käime samm-sammult läbi, kuidas seent perfektselt krõbekuivaks saada.
 

Suur või väike

Suuri seeni võib kindlasti poolitada, samas kui väikseid seeni saab tervena kuivatada.

Aeg kuivatada

Laota oma seened ajalehe- või majapidamispaberile. Pane need konvektsiooniahju kõige madalamal kuumusel. Tähtis on nüüd see, et ahju temperatuur ei ületaks 50 kraadi. Kui oled seente asjus väga enesekindel, siis võid proovida oma seeni kuivatada kuivatuskapis või mõnes muus piisavalt kuivas ja kuumas keskkonnas.

Sega läbi

Ahjus krõbedaks kuivamise ajal pead sa ka seeni mõnikord aitama, neid vahetevahel segades. Seened ei tohi kuivamise ajal liiga tihedasti koos olla, muidu võivad need hallitama minna.

Kuiv mis kuiv

Kuivatatud seen peaks olema tõesti krõbekuiv. Nii kuiv, et see lihtsasti mureneb.

Kus seeni hoida?

Seeni on kõige parem hoida klaaspurgis, pingul kaane all.


Populaarsed artiklid