Keeda täiuslikku varajast kartulit

Tervis • 10 August, 2018
Keeda varajast kartulit nii, et nad oleksid just nii värsked ja painduvad, nagu soovid. Siin selgitame samm-sammult, kuidas täiusliku kartuli valmistamine käib.
 

Lisa veele soola

Arvesta ½ spl soola ühe liitri vee kohta.

Vesi peab keema

Kartuleid tuleb alati hakata keetma juba keevas vees. Üks nipp on alguses veekeetjat kasutada, siis saad kartuli pärast palju kiiremini keema panna.

Maitsesta vett

Ära pelga korralikku soolamist ning maitsesta vett tilliokstega.

Kaas peale

Kartul peab veepinnal hulpima ning kaas peal olema.

Pidev podisemine

Vesi peab läbivalt podisema. Kui vesi on keemistemperatuurist madalamal, imeb kartul endasse vett ning jõulisemal keemisel laguneb ta kergesti.

Vala kiiresti välja

Vesi tuleks välja valada kohe, kui kartulid on valmis keedetud, muidu võivad need „käsnjaks“ muutuda.

Lase aurata

Pane kartulite peale pärast vee ära valamist majapidamispaberit või köögirätik, et kartulid saaksid umbes 10 minutit enne serveerimist aurus valmida.

Kartul kauniks

Lisa veel potis olevale kartulitele võid ja meresoola ning sega õrnalt. Kaunista paari tillioksaga.


Populaarsed artiklid

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.