Talu Toidab
Eesti talud ja väiketootjad

Kolm küsimust Pajumäe mahepiima talu peremehele

Kohalik Toit • 04 September, 2019
Pajumäe talu peremehe Viljar Veidenbergi käe all valmivad Viljandimaal imemaitsvad mahepiimatooted.

Käisime Viljaril talus külas ning vestlesime temaga talupidamisest ja selle rõõmudest.

Millega siin talus tegelete?

Talus tegeleme piimatoodete valmistamisega. Kõik tooted, mis meil valmivad on mahetunnustatud: jogurt, keefir, kohupiim, kohupiimakreemid, või ja juust. Meil on 80 lehma ja lisaks on meil ka noorkari, mis on järelkasvuks. Loomade põhiline sööt on rohi ja meie lehmad on suvel nii öösel kui ka päeval väljas ja söövad rohtu otse karjamaalt.

Kuidas jõudsid talupidamise juurde?

Piima töötlemisega alustasime Pajumäel 1998. aastal. Kuid mina hakkasin talus ametlikult toimetama kuus aastat tagasi, kui isa FIE-st tegime osaühingu. See kõik käis väga sujuvalt, sest eks ma olen ju siin talus elanud, kasvanud ja toimetanud.

Mis sulle kõige rohkem talupidamise juures meeldib?

Kõige vägevam ongi meie talu puhul see, et me toodame piima ja ka töötleme seda siin, seega alates rohust kuni poeletini välja on kõik meie enda teha. Niiet siin jagub kuhjaga põnevaid väljakutseid ja kunagi ei hakka igav.


Populaarsed artiklid